Mifonki-sarja

Eeppinen fantasiasarja johdattaa lukijan seikkailun, juonien ja kuolemattoman rakkauden pariin!MIFONGIN PERINTÖ

"Marmosiinikansa kääntyi itseään vastaan. Ylpeyden ja vallanhimon sokaisemina marmosiinit surmasivat omiaan kunnes jäljellä oli vain lapsia, jotka lähtivät kaupungin raunioista ja hajaantuivat ympäri maailmaa. He lisääntyivät muunveristen kanssa ja siirsivät verenperintöään jälkipolville, ja vähä vähältä maruaanien veren vaikutus laimeni. He unohtivat lähtökohtansa, ja lopulta heidän jälkeläisensä elivät tavallisen kansan parissa tietämättöminä todellisista juuristaan."


Salaperäinen Rondestanien suku pitää antikvariaattia Sudhaerinmaassa, ja kun käy ilmi, että yksi neljästä kuuluisasta Keisarin kirjasta on saatavilla Merontesissa, keskimmäinen veli Dante lähtee tavoittamaan kallisarvoista teosta seurassaan erottamaton kumppaninsa, musta puuma Reu. Merontesissa hän tulee pelastaneeksi hyiseen jokeen pudonneen valtakunnan prinsessan Ardisin, joka on luvattu vaimoksi Belonen ikääntyneelle kuninkaalle. Siitä alkaa uskomattomia käänteitä saava seikkailu, joka vie Danten vankityrmään, merirosvolaivan kannelle ja lopuksi tulivuoren sisällä sijaitsevaan myyttisen alkuolennon – tulen mifongin – kotiluolaan.

Mifongin perintö on historiallisen seikkailuromaanin piirteitä saava fantasiatarina, jonka kiehtovasta kuvakudoksesta nousevat esiin vaaralliset salaisuudet, synkeät petokset, häikäilemättömät juonet ja kielletty rakkaus. Kaiken lomassa kimaltaa vapauttava, hyväntahtoinen huumori.


Kovakantinen

Sivumäärä: 470
ISBN: 978-951-23-5446-7
Karisto

Julkaistu 4/2012


***

Katso kirjatraileri!***


MIFONGIN AIKA

"Köyden pujottaminen pedon kainalosta ja jalan päältä tuntui kuin pujottaisi sytytyslankaa tervalla valeltuun neulansilmään. Yksikin liekki, yksikin katseen leimahdus, ja he palaisivat kuin rovio."


Mifonki-sarjan odotettu toinen osa!

Kohtalo on heittänyt kuningatar Ardisin lapset eri tahoille: Ciaran kasvaa faroni Elingmarin hoivissa Merontesissa ja Fewrynn elää arkista elämää äitinsä kanssa pienessä Länsimantereen kylässä. Kun tuulen mifonki Haldor Sininen yllättäen havahtuu hereille, Ardis ja Fewrynn joutuvat etsimään turvaa Itämantereen viidakoista täysin vieraiden ihmisten keskuudesta. Mutta suuri kaipuu ajaa Ardisin etsimään Ciarania isänsä hovista, ja tällä matkalla hän törmää entisen elämänsä haamuihin kohtalokkain seurauksin. Monipolvisessa tarinassa oma, värikäs roolinsa on myös Danten hurmuriveli Roanilla, merirosvosisko Linnillä, tämän rakastetulla Harbenilla ja tulipalossa rujoutuneella Bran Capimontilla – sekä ryysyläispoika Moharilla, joka tarrautuu tarinaan peräänantamattomalla sitkeydellä.

Mifongin aika on omaa luokkaansa suomalaisessa nuorten aikuisten kirjallisuudessa: se on kiehtova ja yltäkylläinen sekoitus historiallista romaania ja fantasiaa – myyttejä, seikkailuja ja rakkautta. Se solmii virittämiä lankoja yhteen mutta luo samalla uusia kudelmia, jotka herättävät uteliaisuutta ja uusia kysymyksiä jatkon varalle.

Kovakantinen
Sivumäärä: 494
ISBN: 978-951-23-5681-2
Karisto

Julkaistu 3/2013

***
***


MIFONGIN MAHTI

Eeppisen fantasiasarjan kolmas osa!


"Jokaisessa meissä on voimavaroja ja salattuja sopukoita, joihin kukaan toinen ei näe. Niihin ei edes taikuus yllä. Meistä jokainen on arvoitus.”

Kaksoset Ciaran ja Fewrynn elävät pantterikansan laaksossa äitinsä Ardisin ja isäpuolensa Connailin kanssa. Rauhallinen elämänkulku järkkyy, kun he täyttävät kaksitoista vuotta. Vanha sopimus velvoittaa Ciaranin lähtemään Merontesiin valtaistuimen perijäksi, mutta Fewrynnin on pysyttävä laaksossa. Ciaran odottaa tulevaa kuninkuutta innokkaasti: vihdoinkin hän pääsee näyttämään omat kykynsä ja välttymään ainaiselta vertailulta magiaa hallitsevaan siskoonsa.


Merontesin kuninkaan osa ei kuitenkaan ole helppo. Kaikki eivät ole ihastuneita uuteen vallanperijään. Lisäksi kaupunkia vaivaa mystinen kirous. Kehen Ciaran voi luottaa?

Fewrynniä painaa mahdin taakan lisäksi sydänsurut. Kaksosveli on kaukana poissa, ja läheiset pitävät häntä yhä pikkutyttönä. Lapsesta asti vaivanneet painajaiset pahenevat. Utelias kurkistus Ardisin ajatuksiin käy kalliiksi -- Fewrynn ei saa mielestään tummaa muukalaista, joka täyttää äidin muistot. Entä kuka on vihainen nainen, joka vierailee Fewrynnin painajaisissa?

Kun Merontesia riivaava kirous uhkaa yllättäen Ciaranin henkeä, Fewrynn tietää, että hänen on kohdattava pahimmat pelkonsa pelastaakseen veljensä.

Kovakantinen
Sivumäärä 517
ISBN 978-952-202-552-4
Myllylahti
Julkaistu 9/2014
***

MIFONGIN KÄTKEMÄ

Fantasiasarjan neljäs osa

”Minun veressäni on sekä maruaania että mifonkeja, ja jos minä jotain haluan, otan sen.” 

Merontesissa kuohuu. Nuori kuningas Ciaran joutuu pakenemaan henkensä kaupalla vallananastajan vainoa. Pakomatkassa Ciarania auttaa harvojen ja valittujen hovinedustajien lisäksi hänen äitinsä Ardis, joka on omien kiperien ratkaisujen edessä.

Heistä kumpikin huomaa, että valta ja vapaus kietoutuvat toisiinsa joskus yllättävillä tavoilla.

Ardisin tytär, mifongin mahdin siunaama Fewrynn, vie itsensä äärirajoille kajotessaan niin mielensä kuin mahtinsa varjopuoleen. Jokaisella teolla on seurauksensa, ja Fewrynn saattaa alulle jotakin, joka saa koko Merontesin kauhun valtaan.

Ardisin ja hänen lastensa lisäksi vauhdikkaaseen tarinaan punoutuu Merontesin vallannut kuningas, muistinsa kadottanut salaperäinen Joentuoma, sekä tietenkin Dante Rondestani.

Kovakantinen
Sivumäärä 475
ISBN 978-952-202-654-5
Myllylahti
Julkaistu 9/2015